Pörssisähköasiakas voi parhaimmillaan säästää merkittävästi rahaa vuodessa ajoittamalla sähkönkulutuksensa edullisille tunneille. Puhelinsovelluksen avulla hintojen seuraaminen on nopeampaa, ja voit saada reaaliaikaisia ilmoituksia, kun sähkön hinta alittaa tai ylittää asettamasi rajat. Katso alta kolme suosittua vaihtoehtoa pörssisähkön hintaseurantaan puhelimella.
Kolme suosittua applikaatiota pörssisähkön hintaseurantaan puhelimella
Pörssisähkön varsinainen hinta eli spot-hinta – jota puhelinsovelluksilla seurataan – on sama kaikilla yhtiöillä. Välityspalkkiot ja perusmaksut kuitenkin vaihtelevat, ja näistäkin kulueroista voi syntyä vuodessa hintaeroa noin 30-150 euroa nykyisestä sopimuksestasi ja sähkönkulutuksestasi riippuen.
Kuukausittain päivittyvän pörssisähkösopimusten vertailun löydät linkin takaa. Tarjolla voi olla esimerkiksi sopimus, jossa perusmaksua ei veloiteta ensimmäiseen puoleen vuoteen.
Ja sitten itse asiaan. Kaikki alla mainitut sähkönseurantasovellukset löydät älypuhelimesi sovelluskaupasta.
1. Sähköseuranta-sovellus on saanut positiivista palautetta sovelluskaupoissa
Kuvaavasti nimetty Sähköseuranta on puhelinsovellus, jonka avulla voit seurata pörssisähkön hintaa. Koska sähkön hinta vaihtelee tunneittain, sovellus auttaa löytämään edullisimmat ajankohdat sähkönkäyttöön.
Sovellus mahdollistaa myös eri laitteiden käyttökustannusten tarkastelun eri vuorokaudenaikoina. Se sisältää listan yleisimpien laitteiden kulutuksesta (kWh). Seuraavan päivän sähkön hinnat julkaistaan yleensä hieman kello 14:n jälkeen.
Sähköseuranta-sovelluksesta sanottua:
”Erinomainen sovellus. Selkeä, informatiivinen ja helppokäyttöinen. Voi seurata pörssihintaa sekä asettaa omat marginaalit yms. Toimii luotettavasti.” – Käyttäjäpalaute Google Play -sovelluskaupassa.
”Paras appi pörssisähkön hinnan seurantaan! Monipuolinen appi, jolla voi hyvin seurata pörssisähkön hintaa ja optimoida omaa sähkönkulutusta. Erinomainen käyttöliittymä.” – Käyttäjäpalaute App Store -sovelluskaupassa.
Sovelluksen saamien pisteytysten keskiarvo App Store– ja Google Play -kaupoissa on tätä kirjoitettaessa 4,9/5,0 ja 4,8/5,0. Ei huono!
2. Tuntihinta-sovelluksen takana on Suomen sähkönsiirron kantaverkkoa ylläpitävä Fingrid Oyj
Suomen sähkönsiirron kantaverkkoa ylläpitävän Fingrid Oyj:n Tuntihinta-sovelluksen asetuksissa voit valita, näytetäänkö hinnat arvonlisäverollisina vai -verottomina. Halutessasi voit lisätä suoraan hintaan myös oman sähkönmyyjäsi marginaalin eli välityspalkkion.
Kun asetat sovellukseen hälytysrajan, saat heti puhelimeesi tiedon, kun pörssisähkön hinta ylittää asettamasi ala- tai ylärajan.
Tuntihinta-sovelluksesta sanottua:
”Näyttää sen mitä pitää eikä mitään ylimääräistä.” – Käyttäjäpalaute Google Play -sovelluskaupassa.
3. Oman sähkönmyyjäsi pörssisähkösovellus
Myös monilta sähköyhtiöiltä löytyy omia puhelinsovelluksiaan, joilla voit seurata paitsi pörssisähkön hintaa, myös omaa sähkönkulutustasi.
Alla esimerkki Väre Oy:n Väppi-sovelluksesta. Yhtiö kertoo verkkosivuillaan, että 68 prosenttia käyttäjistä on onnistunut pienentämään sähkölaskuaan palvelun avulla.
Väppi-sovelluksesta sanottua:
”Asensin sovelluksen viikko sitten ja toistaiseksi ei mitään moitittavaa.” – Käyttäjäpalaute Google Play -sovelluskaupassa.
5 hyvää syytä seurata pörssisähkön hintaa puhelimella
- Puhelinsovellukset tarjoavat reaaliaikaisia ilmoituksia, jotka kertovat, kun sähkön hinta alittaa tai ylittää asettamasi rajat. Tämä tekee hintojen seuraamisesta helppoa ja tehokasta.
- Sovellus on aina mukana puhelimessa, joten hintatiedot ovat nopeasti saatavilla missä ja milloin tahansa.
- Useimmissa sovelluksissa on selkeät graafit ja taulukot, jotka auttavat ymmärtämään sähkön hintavaihteluita helposti.
- Sovellusten personoidut asetukset mahdollistavat näkymien ja hintahälytysten räätälöinnin omien tarpeiden mukaan. Tämä tekee seurannasta käyttäjäystävällisempää kuin verkkosivujen käyttäminen.
- Monissa sovelluksissa on kululaskureita, joiden avulla voit arvioida laitteiden sähkönkäytön kustannuksia eri ajankohtina ja optimoida kulutusta.