Mistä halvin prepaid-liittymä? Vertaile tarjoukset ja löydä paras hinta

Niin Telia, Elisa kuin DNA tarjoavat suomalaisille kuluttajille etukäteen ladattavia prepaid-liittymiä. Verkosta tai kivijalkamyymälästä ostettu prepaid-liittymä voi olla sopivin vaihtoehto tilanteisiin, jossa normaalin puhelinliittymän hankkiminen ei syystä tai toisesta onnistu. Lue alta lisätietoa prepaid-vaihtoehdoista ja löydä itsellesi edullisin tai ehdoiltaan paras prepaid-paketti.


Vertailu prepaid-liittymistä: mikä on edullisin?

Prepaid-liittymiä koskevat hinnat ja tiedot on poimittu operaattorien verkkosivuilta heinäkuun alussa 2024. Varmista ajantasaiset ehdot aina palveluntarjoajien verkkosivustoilta.

Prepaid-
liittymä
HintaLisätiedot

Telia Prepaid
4,90€

Hintaan sisältyy
aloitussaldoa 7€ +
ensilatauksen yhteydessä
bonussaldoa 5€.

Netti 0,01€/Mt.
Maksimiveloitus
0,99€ per päivä.

Netin nopeus max.
100 Mbit/s.

Puhelut ja viestit
0,066€/min tai kpl.
Tarjolla myös nopeampia
ja kalliimpia prepaid-
paketteja 4G- ja 5G-
nopeuksilla ja rajattomalla
netillä kotimaassa.

Elisa Saunalahti
Prepaid
5,90€

Hintaan sisältyy
6€ puheaikaa.

Netti 0,066€/Mt,
enintään 0,99€/päivä.
Netin nopeus max.
100 Mbit/s.

Puhelut ja viestit
0,066€/min tai kpl.
Tarjolla myös kattavampia
prepaid-paketteja
nopeammalla 5G-netillä.

DNA Super
Prepaid
4,90€

Hinta sisältää
5€ saldoa.

Rajaton netti
kotimaassa
0,99€/päivä niiltä
päiviltä, kun
mobiilidataa
käytetään tai
valitun paketin
mukaan.

Netin nopeus
aloituspakkauksella
max. 100 Mbit/s.

Puhelut ja viestit
0,066€/min tai kpl.
Myös nopeampi
netti saatavilla
tarvittaessa.

DNA Rajaton
Prepaid
4,90€

Hinta sisältää
5€ saldoa.

Netti, puhelut ja viestit
rajattomasti päiväveloituksella
0,99€ tai 1,29€/päivä
valitun netin mukaan.

Netin nopeus
aloituspakkauksella
max. 100 Mbit/s.

Ladattavilla paketeilla
nopeus max. 400 Mbit/s.
Sekä DNA Rajaton että
Super Prepaid toimivat
myös ulkomailla.

Tarkista ulkomaankäyttöä
koskevat hinnat
DNA:n verkkosivuilta.

Moi Prepaid
Moi Mobiili ei tarjoa
prepaid-liittymiä.

Prepaid-vertailu ei ole kaiken kattava. Operaattoreilta voi myös löytyä kattavampia prepaid-paketteja tai -kampanjoita, joita ei ole mainittu vertailussa. Tarkista ajantasaiset prepaid-tarjoukset operaattorien sivustoilta.

 

Mitä prepaid-liittymä tarkoittaa ja kenelle sellainen sopii?

Prepaid-liittymä tarkoittaa puhelinliittymää, jolle lataat saldoa etukäteen ja voit käyttää liittymää tämän saldon puitteissa. Tämä tarkoittaa, että maksat liittymän käytöstä etukäteen. Normaaleissa puhelinliittymissä puhelinlasku saapuu kerran kuussa jälkikäteen.

Voit ladata liittymälle saldoa haluamasi summan tai ostaa valmiin prepaid-paketin, johon sisältyy tietty määrä puheluita, tekstiviestejä ja netinkäyttöä. Saatavilla on myös prepaid-paketteja, joissa nettiä voi käyttää kotimaassa ilman rajoituksia.

Halutessasi voit asettaa prepaid-liittymään myös kuukausiveloituksen, jolloin pankkitililtäsi lisätään liittymälle saldoa esimerkiksi kerran kuukaudessa.

Prepaid-liittymä voi soveltua esimerkiksi henkilölle, jolle operaattorit eivät myönnä tavallista puhelinliittymää maksuhäiriömerkinnän takia.

Etukäteen ladattava prepaid-liittymä voi olla kelpo valinta myös lapselle tai sellaiselle henkilölle, joka käyttää puhelintaan hyvin satunnaisesti.

Palvelunumero- ja sovelluskauppaestojen ansiosta lapselle voi kuitenkin nykyään hankkia myös aivan tavallisen peruspuhelinliittymän ilman pelkoa siitä, että kuukausilasku karkaisi käsistä.

Ulkomailla prepaid-liittymät ovat selvästi suositumpia kuin Suomessa.

Lue myös:

 

Onko prepaid-liittymän tunnistaminen mahdollista puhelinnumeron perusteella?

Saatat pohtia, voiko esimerkiksi työnantaja tai potentiaalinen vuokranantajaehdokas saada selville, että käytät prepaid-numeroa. Vastaus on, että prepaid-liittymän tunnistaminen ei onnistu aukottomasti puhelinnumeron perusteella.

Esimerkiksi 041- ja 046-alkuiset numerot ovat monesti prepaid-liittymiä, mutta eivät silti läheskään aina. Liikenne- ja viestintäviraston verkkosivuilla todetaan, että prepaid-palveluun liittyvän numeron voi siirtää toiselle operaattorille, jos henkilö on rekisteröity ja tunnistettu palvelun tilaajaksi. Anonyymina siirto ei onnistu.

Myös jotkut markkinoilta jo poistuneet teleoperaattorit, kuten Academica ja Cubio, ovat aikoinaan myöntäneet asiakkaille 046-alkuisia puhelinnumeroita. Näiden liittymien numerot on myöhemmin voitu siirtää muille operaattoreille aivan tavallisiin puhelinliittymiin. Myös yrityksillä voi olla käytössä 046-alkuisia numeroita.

Vastaavasti 040- tai 050-alkuinen puhelinnumero ei tarkoita, etteikö kyseessä voisi olla prepaid-liittymä.

Huomioi, että operaattorikohtaisia poikkeuksia voi esiintyä. Prepaid-liittymän siirto normaaliksi liittymäksi ja numeron siirtäminen samassa yhteydessä ei kaikissa tapauksissa välttämättä onnistu. Tarkista ajantasainen tieto omalta operaattoriltasi.

 

Mistä prepaid-liittymän voi ostaa?

Prepaid-liittymän voi ostaa operaattorin verkkokaupasta tai liikkeestä. Elisan, Telian ja DNA:n myymälöiden lisäksi myös R-kioskit, S- ja K-ryhmän kaupat sekä monet huoltoasemaketjut myyvät prepaid-liittymiä.

Tarkista ostopaikat valitsemasi operaattorin verkkosivustolta. Halvin tai ehdoiltaan paras prepaid-liittymä tarjous löytyy aina vasta vertailun jälkeen.

 

Miten prepaid-liittymään ladataan saldoa?

Saldon lataaminen prepaid-liittymään onnistuu operaattorin verkkosivujen tai sovelluksen kautta tai esimerkiksi R-kioskeilla, S- ja K-ryhmä kaupoissa tai Otto.-pankkiautomaateilla. Voit käyttää myös latausseteliä. Tarkat käytössä olevat vaihtoehdot riippuvat operaattorista.

Katso operaattorikohtaiset lisätiedot:

 

Mistä ja miten voi tarkistaa prepaid-liittymän saldon?

Prepaid-saldon tarkistus tapahtuu operaattorin verkkosivujen tai sovelluksen kautta tai maksuttomalla tekstiviestillä. Yleensä helpoin vaihtoehto saldokyselyyn on ladata käyttöön operaattorin oma sovellus.

Tarkista operaattorikohtaiset ohjeet saldokyselyyn:

 

Varmista prepaid-liittymiä koskevat ajantasaiset ehdot palveluntarjoajien sivustoilta

Tämän sivun prepaid-vertailu ja sitä koskevat hinta- ja liittymätiedot ovat voineet muuttua viimeisimmän päivityksen jälkeen. Tarkista aina ajantasaiset ehdot operaattorien sivustoilta. Halpa tai ehdoiltaan paras prepaid-liittymä löytyy aina vasta kattavan vertailun lopputuloksena.