Moi-liittymät ja liittymätarjoukset: Katso vertailu ja löydä halvin 5G- tai 4G-tarjous S-bonusta kerryttämään

Moi Mobiili on nopeasti noussut suosituksi operaattoriksi hintatietoisten suomalaisten keskuudessa. Tässä artikkelissa vertailemme Moi Mobiilin liittymätarjoukset niin 5G- kuin 4G-liittymien osalta.

Suosittelemme
Moi Mobiili

Moi Mobiilin liittymät alkaen 15€/kk

Moi Rento 4G 150 Mbit sisältää 8 Gt dataa kuukaudessa. Hinta 15€/kk.

Moi Suosikki 4G 300 Mbit rajattomalla netillä maksaa 22€/kk.

Puhe ja tekstiviestit maksavat Moilla aina korkeintaan 4€/kk.

Saat liittymistä Bonusta. Moi Mobiili toimii DNA:n verkossa.

Alla mainitut Moi 4G- ja 5G-liittymät ja niiden hinta on kerätty operaattorin verkkosivuilta 2. toukokuuta 2024. Tarkista ajantasaiset tarjoukset, hinnat ja ehdot palveluntarjoajan omalta verkkosivustolta. Nyt saat kaikista Moi-liittymistä myös S-ryhmän Bonusta.

Moi-liittymätHintaLisätiedot

Moi Reilu 5G
450 Mbit
22-28€/kk
riippuen verkosta
(4G vai 5G).

Avausmaksu 5,00€.
Rajaton netti (Suomi,
Pohjola ja Baltia).

Muualla 30 Gt
EU-roamingia
per kuukausi.

Puhelut kotimaassa
0,055€/min ja viestit
0,055€/kpl, mutta aina
yhteensä max. 4€/kk.

Moi Reilu 5G
1000 Mbit
35-43€/kk
riippuen verkosta
(4G vai 5G).

Avausmaksu 5,00€.
Rajaton netti (Suomi,
Pohjola ja Baltia).

Muualla 45 Gt
EU-roamingia
per kuukausi.

Puhelut kotimaassa
0,055€/min ja viestit
0,055€/kpl, mutta aina
yhteensä max. 4€/kk.

Moi Laitenetti
0,5 Mbit
4,00€/kk.

SIM-kortin
toimitus 5,00€.
Laitenetti on tarkoitettu
riistakameran, valvontakameran
tai lemmikin älypannan
tapaisiin laitteisiin.

Liittymään voi soittaa,
mutta lähtevät puhelut
on estetty.

Latausnopeus 0,512 Mbit/s.
Lähetysnopeus 5 Mbit/s.

Rajaton data.

SMS 0,055€/kpl ja
MMS 0,07€/kpl.

Toimii vain Suomessa.

Moi Rento 4G
150 Mbit
15,00€/kk +
avausmaksu 5,00€.
Sisältää 8 Gt dataa
kuukaudessa.

Lisädata 2€/Gt,
max. 10€/kk.

EU-roaming 16 Gt/kk
kotimaan hinnalla.

Puhelut ja viestit
kotimaassa
0,055€/min tai kpl,
kuitenkin aina
enintään 4€/kk.

Vastaavankaltaista
liittymää myytiin
aiemmin nimellä
Moi Potti.

Moi Suosikki 4G
300 Mbit
22,00€/kk +
avausmaksu 5,00€.
Rajaton netti (Suomi,
Pohjola ja Baltia).

Puhelut ja viestit
kotimaassa
0,055€/min tai kpl,
kuitenkin aina
enintään 4€/kk.

EU-roaming 23 Gt/kk.

Mikä on halvin Moi-liittymä tällä hetkellä?

Halvin netillä varustettu Moi-liittymä puhelimeen on nimeltään Moi Rento 4G 150 Mbit. Se sisältää 8 Gt dataa, ja liittymän hinta on 15 euroa kuukaudessa. Puhelut ja tekstiviestit veloitetaan kuukausihinnan päälle ja ne maksavat 0,055 euroa per minuutti tai per kappale.

Moi Rento -liittymässä puheluiden ja tekstiviestien hinta on kuitenkin aina rajattu yhteensä enintään neljään euroon kuukaudessa. 8 Gt dataa on täysin riittävä määrä, jos netinkäyttösi rajoittuu lähinnä kevyeen surffailuun, uutisten lukemiseen ja verkkopankkiasiointiin. Videoita katsellessa ja ahkerammassa käytössä dataa kuluu nopeammin.

Moi Rentoa vastaava datakatollinen liittymä tunnettiin aiemmin nimellä Moi Potti. Moi Mobiili päivitti uusmyynnissä olevien liittymiensä nimiä lokakuussa 2023.

Hintansa puolesta Rento voi olla sopivin Moi-liittymä lapselle tai seniorille. Myös monet opiskelijat säästävät puhelinlaskussa kyseisen liittymän avulla.

Liittymän datankäyttöä on mahdollista seurata Moi Mobiilin oman sovelluksen kautta.

Moin Laitenetti sen sijaan maksaa vain 4 euroa kuukaudessa, mutta tämä liittymä on tarkoitettu riistakameroiden tai lemmikkien älypantojen tapaisiin laitteisiin. Liittymällä ei siis voi soittaa puheluita.

Asiakkaasta ja muiden operaattorien keskittämiseduista riippuen kyseessä voi olla vertailun halvin laitenetti.

Halvin 5G-liittymä sen sijaan on Moi Reilu 5G 450 Mbit, jonka hinta on 22-28 euroa kuukaudessa riippuen siitä, kuinka paljon vietät aikaa 4G- ja 5G-verkoissa. Jos 5G-verkkoa ei ole saatavilla sijainnissasi, siirryt automaattisesti käyttämään 4G-verkkoa.

 

Ota S-ryhmän bonus talteen Moi-liittymällä

Osuuskaupat Arina, PeeÄssä sekä Helsingin Osuuskauppa Elanto ovat Moi Mobiili Oy:n paikallisia kumppaneita. Asiakasomistajana voit kuitenkin saada Moi-liittymistä Bonusta riippumatta siitä, minkä osuuskaupan jäsen olet.

Bonusta kertyy kaikista Moin kuluttajaliittymien eli yksityishenkilöille tarkoitettujen liittymien kuukausimaksuista, kotimaassa soitetuista normaalihintaisista puheluista sekä normaalihintaisista teksti- ja multimediaviesteistä. Myös kotimaan normaalihintainen datansiirto kerryttää bonuksia.

Palvelunumeroihin kohdistuneista soitoista tai tekstiviesteistä ei saa bonusta, kuten ei myöskään ulkomailla soitetuista puheluista tai tekstiviesteistä. Myös palveluiden tai sovellusten ostaminen matkapuhelinlaskulla ei kuulu bonusten piiriin.

Voit aloittaa kerryttämään bonuksia, kun kirjaudut Mun Moihin ja valitset Omat tiedot ja sen jälkeen Liitä S-Etukortti. Kertyneitä bonuksia voit tarkastella S-mobiili-sovelluksella.

 

Moi-puhelinliittymä toimii DNA:n verkossa – miksi näin?

Moi Mobiili on niin sanottu virtuaalioperaattori eli se ei omista omaa matkapuhelinverkkoa samaan tapaan kuin Telia, Elisa ja DNA. Sen sijaan Moi-liittymät toimivat DNA:n verkossa.

DNA osti Moi Mobiilin vuonna 2019, mutta yrityskaupasta huolimatta Moi jatkaa edelleen omana brändinään, jonka liittymät on eriytetty DNA-liittymistä.

Moi-liittymien kuuluvuus on kunnossa, sillä 4G- ja 5G-verkkojen kattavuusalueella asuu yhteensä yli 99 prosenttia suomalaisista. Lue lisää Moi Mobiilin kuuluvuusalueista operaattorin verkkosivuilta.

 

Näin löydät omiin tarpeisiisi parhaiten soveltuvan Moi-liittymän

Moi-liittymän valinnassa kenties tärkeintä on ottaa huomioon omat datankäyttötarpeet, jotta löydät itsellesi sopivimman liittymän.

Monilla suomalaisilla on hyviä kokemuksia Moi Potti -liittymästä, joka kuitenkin tarjoaa rajoitetusti dataa kuukaudessa. Siksi ensimmäinen seikka on pohtia, riittääkö tämä datamäärä omiin päivittäisiin käyttötarpeisiin. Nykyään Moi Pottia vastaava liittymä tunnetaan Moi Rentona.

Jos käytät paljon sosiaalista mediaa, katselet videoita tai kuuntelet musiikkia verkossa, saatat tarvita suuremman datamäärän. Jos taas netinkäyttösi on enimmäkseen kevyttä perussurffailua, pienikin datamäärä voi olla riittävä.

Lisäksi kannattaa miettiä, kuinka nopeaa nettiä tarvitset. Moi Mobiilin liittymissä on tarjolla erilaisia nopeusvaihtoehtoja, ja nopeamman netin valinta voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun käytät paljon suoratoistopalveluita tai teet etätöitä, joissa vaaditaan vakaata yhteyttä.

Tai kenties jaat nettiä myös muille saman talouden asukeille tai useammille laitteille samaan aikaan.

Hinnoittelussa on myös eroja eri liittymien välillä, joten budjettiin sopivan vaihtoehdon löytäminen on olennaista. Moi Mobiili tarjoaa joustavia liittymäpaketteja, jotka mahdollistavat oman tarpeen mukaan räätälöidyn valinnan. Edullisin Moi-liittymä ei kuitenkaan ole paras, ellei se sovellu omiin käyttötarpeisiin.

Eli lyhyesti: Moi-liittymiä vertaillessasi kiinnitä huomiota omiin datan ja netin tarpeisiin, tarkastele tarjolla olevia nopeusvaihtoehtoja, selvitä 4G- ja 5G-verkon peittoalue ja kattavuus sekä huomioi Moi-liittymän hinta suhteessa tarjottuihin palveluihin.

Näiden tekijöiden pohjalta voi löytää juuri itselleen sopivan Moi-liittymän, joka tarjoaa tasapainon datamäärän, nopeuden ja budjetin välillä.

 

Mitä Rajaton tarkoittaa Moi-liittymistä puhuttaessa?

Termi ”rajaton” viittaa puhelinliittymistä puhuttaessa siihen, että liittymässä tarjottu puheaika, tekstiviestit tai data eivät ole rajoitettuja tiettyyn ennalta määritettyyn määrään.

Käytännössä voit siis soittaa puheluita niin paljon kuin haluat ilman ylimääräisiä maksuja. Saman periaatteen mukaisesti rajaton tekstiviestiliittymä tarkoittaa, että voit lähettää rajattomasti tekstiviestejä ilman, että jokaisesta lähettämästäsi viestistä veloitetaan erikseen.

Rajaton data puolestaan viittaa siihen, että voit käyttää nettiä rajattomasti ilman datakattoa. Nykyään datakatot ovat Suomessa tarjolla olevissa 5G- ja 4G-puhelinliittymissä harvinaisia.

Muista kuitenkin, että rajaton liittymä ei tarkoita täysin rajoituksetonta käyttöä ilman minkäänlaisia ehtoja tai rajoja. Jos siis soittelet ulkomaan puheluita tai surffailet netissä muualla kuin Suomessa, Pohjolassa tai Baltiassa, sinulta voidaan veloittaa lisämaksuja hinnaston mukaisesti.

 

 

Varmista hintatiedot aina puhelinoperaattorin verkkosivustolta

Halvin Moi-liittymätarjous löytyy eri vaihtoehtoja vertailemalla. Tämän sivun taulukossa mainituissa liittymäehdoissa ja hinnoissa on voinut tapahtua muutoksia viimeisimmän päivitysajankohdan jälkeen. Tarkista siksi Moi-liittymiä koskevat ehdot ja hinnat aina viime kädessä operaattorin omilta verkkosivuilta ennen Moi-liittymän hankkimista.