Salainen tarjous puhelinliittymästä – paljonko sillä voi säästää rahaa?

Puhelinoperaattorit houkuttelevat uusia asiakkaita erilaisilla tarjouksilla ja markkinointistrategioilla, joista yksi tunnetuimmista on niin sanottu salainen liittymätarjous. Kuten nimikin jo kertoo, salainen tarjous ei yleensä ole näkyvillä operaattorin julkisessa hinnastossa, vaan sen saa tarkasteltavaksi näpyttelemällä oman puhelinnumeron operaattorin verkkosivuilta löytyvään lomakkeeseen.


Miltä operaattoreilta löytyy salainen liittymätarjous?

Alkusyksyllä 2023 niin Telia, Elisa kuin DNA tarjosivat kuluttaja-asiakkaille tarjouksia, jotka sai näkyville omaa puhelinnumeroa vastaan. Salainen tarjous voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi muutaman euron alennusta puhelinliittymän normaalista kuukausimaksusta.

Tarjolla voi olla myös etukoodeja, jotka voi hyödyntää operaattorin verkkokaupassa erilaisiin laitehankintoihin.

DNA

DNA:n tarjoukset koskevat uusia numeroja sekä numeronsiirtoja DNA:lle. Liittymätarjous avaa sinulle mahdollisuuden säästää muutama euro kuukausittaisissa maksuissa. Tiettyihin liittymiin voi myös saada kaupanpäällisiksi etukoodin, jota voi käyttää DNA:n verkkokaupassa tai kivijalkaliikkeissä.

DNA ei käytä puhelinnumeroasi markkinointiin ja tarjousten katsominen ei sido sinua mihinkään.

Telia

Telian salainen liittymätarjous tunnetaan myös nimellä huippudiili. Tässäkin tapauksessa numero toimii etukoodina, eikä sen kirjoittaminen sido mihinkään. Numeroa ei myöskään tallenneta.

Hintaedun avulla asiakas voi säästää muutaman euron kuukausittaisessa puhelinlaskussa verrattuna normaaleihin hintoihin. Myös nykyiset asiakkaat on huomioitu, sillä keskittäjän etu on mahdollinen, vaikka liittymäsi olisi jo Telialla.

Elisa

Elisa tarjoaa puhelinnumeroa vastaan liittymäetuja, jotka koskevat uusia numeroita ja numeronsiirtoja Elisalle. Erikoistarjous lupaa jopa 160 euron liittymäedun pitkällä aikavälillä.

 

Salaiset liittymätarjoukset muuttuvat säännöllisin väliajoin

Tarjotut etudiilit ja salaiset liittymätarjoukset muuttuvat säännöllisin väliajoin, joten tarkista ajantasainen tilanne ja tarjousehdot aina operaattorien verkkosivuilta.

Sekä uudet että nykyiset asiakkaat voivat kysellä tietoja erikoistarjouksista myös operaattorien asiakaspalvelun chat-kanavan kautta. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos et syystä tai toisesta halua näpytellä puhelinnumeroasi operaattorin verkkosivujen lomakkeeseen.

Isommista operaattoreista poiketen Moi Mobiili ei tiettävästi tarjoa salaisia liittymätarjouksia, vaan hinnat ovat samat kaikille uusille asiakkaille.

 

Miten liittymän siirto uudelle operaattorille tapahtuu, jos päätän hyödyntää tarjouksen?

Puhelinliittymän siirtäminen uudelle operaattorille on vaivatonta ja nopeaa. Kun päätät vaihtaa operaattoria, voit aina säilyttää vanhan puhelinnumerosi, mikä helpottaa siirtymistä huomattavasti.

Siirtoprosessi alkaa valitsemasi uuden operaattorin kanssa. Ensimmäiseksi sinun tulee valita haluamasi liittymä ja solmia liittymäsopimus uuden operaattorin kanssa. Tämän jälkeen uusi operaattori hoitaa käytännön siirtojärjestelyt puolestasi.

Vanha liittymäsi säilyy aktiivisena koko siirtoajan, eli voit käyttää sitä aivan normaalisti kunnes uusi liittymä on käytössäsi.

Nykyään valtaosa puhelinliittymistä on toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, joten liittymän irtisanominen onnistuu normaalilla irtisanomisajalla, joka on kaksi viikkoa. Lisätietoa asiasta löydät esimerkiksi Kuluttajaliiton verkkosivuilta.

Älä kuitenkaan itse irtisano liittymääsi, vaan anna uuden operaattorin hoitaa asia puolestasi.

Huomioi, että tietyn määräajan voimassa oleva hinta ei tarkoita, että liittymä on määräaikainen. Operaattorien tarjoamat uudet liittymät ovat käytännössä aina toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, mutta tarjousliittymä ja sen hinta voi olla voimassa esimerkiksi vain ensimmäisen 12 tai 24 kuukauden ajan.

Tämän ajanjakson jälkeen puhelinliittymän kilpailutus on usein fiksu veto.

Lue myös:

 

Yleistietoa salaisista liittymätarjouksista

Salainen liittymätarjous sisältää yleensä alennetun kuukausihinnan tai muita etuja, kuten etuseteleitä operaattorin verkkokauppaan tai myymälään. Tarjous saattaa olla voimassa rajoitetun ajan, ja sen avulla asiakas voi säästää merkittävästi liittymän kuukausittaisissa kustannuksissa.

Miten salainen liittymätarjous sitten toimii? Yleensä tarjouksen saamiseksi asiakkaan tulee syöttää oma puhelinnumero operaattorin verkkosivuilla olevaan lomakkeeseen. Tämän jälkeen operaattori tarkistaa, täyttyvätkö tarjouksen ehdot kyseisen asiakkaan kohdalla.

Käytännössä ehdot täyttyvät lähes aina, sillä usein tarjouksia löytyy uusien asiakkaiden lisäksi myös nykyisille asiakkaille. Yksikään operaattori ei halua menettää nykyisiä asiakkaitaan kilpailijoille.

Vaikka salaisen liittymätarjouksen hyödyntäminen voi säästää vähintäänkin 2-4 euroa liittymän kuukausittaisessa maksussa, kannattaa silti vertailla eri operaattoreiden tarjouksia ja tutustua kaikkiin tarjolla oleviin liittymävaihtoehtoihin.

Esimerkiksi Moi Mobiili ei ainakaan syksyllä 2023 tarjonnut salaista liittymätarjousta uusille asiakkailleen, mutta hinnat ovat jo valmiiksi matalalla. Myös tietyille asiakasryhmille, kuten koululaisille tai hieman vanhemmille opiskelijoille voi olla tarjolla hintaetuja, joihin kaikki asiakkaat eivät pääse käsiksi.

Niin salaiset liittymätarjoukset kuin muutkin tarjolla olevat etudiilit ja asiakasedut kannattaa vertailla säännöllisin väliajoin, jottet maksa liittymästäsi liikaa. Varsin usein liittymä on mahdollista saada hieman halvemmalla kuin operaattorin verkkosivuilta löytyvä niin sanottu listahinta antaa olettaa.