Mikä liittymä minulla on ja mille operaattorille se kuuluu? Näin tarkistat liittymäasiakkuutesi tiedot ja oman puhelinnumerosi

Tästä artikkelista löydät ohjeet, joiden avulla voit tarkistaa, minkä operaattorin asiakas olet, mikä puhelinliittymä sinulla on ja mikä on oma puhelinnumerosi.


 

Minkä puhelinoperaattorin asiakas olen?

Oma operaattori on saattanut unohtua, jos sinun ei viime vuosien aikana ole tarvinnut vaivata päätäsi liittymäasioilla tai jos esimerkiksi vanhemmat maksavat puhelinlaskusi.

Voit tarkistaa oman puhelinoperaattorisi seuraavilla tavoilla:

 • Jos oma puhelinnumerosi on joskus siirtynyt operaattorilta toiselle, löydät nykyisen operaattorisi Siirretytnumerot.fi-hakupalvelua käyttämällä.
 • Mikäli operaattori ei ole koskaan vaihtunut, voit tarkastella eri puhelinoperaattoreille myönnettyjen puhelinnumerojen alkuja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin verkkosivuilta.
 • Löydät operaattorin myös kirjautumalla verkkopankkiisi ja katsomalla, kenelle maksat kuukausittain puhelinlaskusi.
 • Saatat löytää teleoperaattorisi nimen myös SIM-korttisi kyljestä.
 • Uudemmissa puhelimissa löydät operaattorin myös puhelimesi yhteys- tai mobiilidata-asetuksista kohdasta Verkko tai Verkon valinta.

Lue myös:

 

Mikä puhelinliittymä minulla on?

Edellisen kappaleen ohjeita noudattamalla sinulla pitäisi nyt olla tiedossasi, minkä operaattorin asiakas olet. Tämän jälkeen on helppo selvittää, mikä liittymä sinulla on käytössä.

Oman puhelinliittymän selvittäminen onnistuu seuraavilla tavoilla:

 • Mene operaattorisi verkkosivuille ja kirjaudu asiakassivuille. Asiakassivut voidaan operaattorista riippuen tuntea esimerkiksi nimillä OmaElisa, Minun Telia, Mun Moi tai Oma DNA. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnuksiasi tai sähköpostiosoitetta ja salasanaa. Salasanan voit palauttaa sähköpostiisi, jos olet unohtanut sen.
 • Operaattorista riippuen liittymäsi nimi saattaa löytyä jo asiakassivujen alkunäkymästä. Jos näin ei ole, valitse kohta Laskut, josta löydät puhelinlaskusi erittelyn. Liittymän nimi on mainittu erittelyssä.
 • Jos et onnistunut yllä mainituilla ohjeilla, soita operaattorisi asiakaspalveluun tai kysy apua operaattorin verkkosivujen chatista.

Alla esimerkki laskuerittelystä, jossa liittymän nimi näkyy vihreällä ympyröitynä. Kuvasta on poistettu tunnistetietoja.

 

Löydä edullisempi liittymä:

Laskuerittelystä löydät myös nykyisen liittymäsi hintatiedot. Jos et ole tyytyväinen hintaan, tutustu alta eri liittymätyyppien hintavertailuihin.

 

Mistä näkee oman puhelinnumeron?

Ei ole lainkaan harvinaista, että oma puhelinnumero on unohtunut, jos olet vastikään vaihtanut numeroasi.

Voit tarkistaa oman puhelinnumeron laskuerittelystä seuraamalla edellisen kappaleen ohjeita. Vaihtoehtoisesti voit soittaa perheenjäsenesi tai ystäväsi puhelimeen ja katsoa tai kysyä, mistä numerosta soitto tulee.

 • Jos liittymä on muussa laitteessa kuin puhelimessa, irrota SIM-kortti ja aseta se puhelimeesi ja soita ystävällesi tai perheenjäsenellesi.
 • Mikäli kyseessä on liittymä, jolla ei voi soittaa (esimerkiksi riistakameran liittymä), irrota SIM-kortti ja soita operaattorisi asiakaspalveluun. SIM-kortin sarjanumeron perusteella operaattori osaa kertoa liittymäsi puhelinnumeron. Yleensä tämä onnistuu kuitenkin myös ilman sarjanumeroa muiden asiakastietojen avulla.

Muun kuin puhelimeen hankitun liittymän numero voi olla nähtävillä myös operaattorisi Asiakassivuille kirjautumalla, jolloin sinun ei tarvitse soittaa mihinkään.

Oma puhelinnumero on mahdollista selvittää myös suoraan puhelimesta. Ohjeet näet alla.

Oman puhelinnumeron tarkistus iPhone-puhelimessa

 • Valitse Asetukset.
 • Selaa alaspäin ja valitse Puhelin.
 • Näet oman puhelinnumerosi kohdassa Oma numero.

Vaihtoehtoisesti voit tarkistaa oman puhelinnumerosi myös omista yhteystiedoistasi näpäyttämällä Puhelin-symbolia. Tämän jälkeen valitse Yhteystiedot ja näpäytä kohtaa Oma kortti. Tämä konsti ei kuitenkaan välttämättä onnistu vanhemmissa iOS-käyttöjärjestelmissä.

Oman numeron näyttö tai piilottaminen puhelun vastaanottajalta

iPhonen asetusten kautta onnistuu myös oman puhelinnumeron piilottaminen, jos et syystä tai toisesta halua, että puhelun vastaanottaja näkee numerosi. Tämä kohta löytyy, kun valitset Asetukset > Puhelin > Näytä oma numero.

 

Oman puhelinnumeron selvittäminen Android-puhelimella

Android-puhelimissa oma puhelinnumero voi löytyä monella eri tavalla puhelinmallista ja käyttöjärjestelmäversiosta riippuen:

 • Valitse Asetukset > Yhteydet > SIM-kortti
 • tai valitse Asetukset > Tietoja puhelimesta
 • tai valitse Yhteystiedot ja napauta omaa profiilitietokorttiasi.

Katso Samsungin verkkosivuilta ohjeet, miten voit halutessasi piilottaa oman puhelinnumerosi puhelun vastaanottajalta. Käytännöissä on eroja puhelinmallista riippuen.